GODE FISKETIPS

Skal du fiske eller få fisk?

Fortvil ikke om du har glemt stanga hjemme:    Bow Fishing

Vil du på fiske i utlandet uten å vekke konas mistanke til det forestående, ta turen uten fiskeutstyr : Incredible Fishing Video

Vil du fiske på isen, så gjør det i norske farvann, ellers....  

        Ice Fishing

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                               Animation Factory content

 

Fiske blir i mange tilfeller som i bingo eller terningkast, du rår ikke alltid over resultatet, men i noen grad kan du prøve å påvirke det. Derfor har jeg rangert tipsene her etter hvor effektive de har vært for meg der og da!

Men om du får samme resultat? ....Ja det vil tiden vise.

 

1) (relatert til Drøbaksundet)
Det finnes en selvlysende akkar, som er ca 10 cm. lang. Den har vist seg å være meget god etter torsk, uansett hvor i Norge det fiskes. Den finnes dessverre ikke i alle sportsfiskeavdelinger og kan derfor være litt vanskelig å få tak i.
Den fisker meget godt som sleper etter en bom, agnet med lekkerbisker !2)
I lang tid i høst spesielt, har kokt reke fisket best etter torsk.
Særlig på bunnen med en eller annen form for sleper. Der i mot har torsken også likt pilking og til tider har dette gitt bra fiske, men bare i kortere perioder.3)
Når gytetorsken kommer inn fjorden ved juletider, er det etter min erfaring best å fiske med hel sild. Enten festet til en sleper, eller satt på en stor trippelkrok som sitter på en pilk.
Det siste utprøvde jeg sist vinter og med stort hell. Torsker fra 3 – 8 kg. var dagelig kost om bord i båten og enkelte dager ble det tatt fra 20 – 35 kg.
Silda var helt avgjørende og den satt hel på kroken.
(les avsnittet om Storkveita)4)
Under forsøk på å fiske bra etter makrell, ser det ut til at hekkler med noe grønt på flue/plast m.m. har fisket meget bra. Faktisk har den klart å skille litt mellom sild og makrell, i makrellfiskerens fordel.

 

5) (relatert til laksefiske i Alaska)


Fisker man etter laks i Alaska, har jeg en helt klar mening på hvordan disse skal lures opp fra elva!  Hvis det er ei brei , litt stri elv der dybden går, må du ikke tenke tanken på å fiske med fluestang slik vi har til vane i Skandinavia. Også sluk vil kunne oppleves som nytteløst.
Dette gir ikke mange fisk på land. Bruk en kasteslukstang og sette på et søkke, slik vi bruker til ørretharving.  Det vil si disse 10-15 cm.  lange blysøkkene, belagt med plast rundt. Fra den igjen har du ca. 75 cm. snøre med en  (helst sort, eller lilla, kan også kombinere disse fargene) på ei flue. Flua vil dermed komme først nedover i elva , mens blysøkke følger steinene ved bunnen og bremser opp farta. Laksen står som kjent helt nede i steinene og venter på føde som kommer drivende. Jeg har fisket i 2x3 dager uten fisk, for så å legge om,  - og vips, så kom kongelaksene på land! Ikke glem de fargelagte kulene rett foran flua heller. De må også med. Her spiller fargen en mindre rolle. Butikkene drukner av disse kulene i alle varianter der borte og alt går om hverandre til dette fiske.
Denne erfaringen har nok vært dyr å høste, men til slutt kom dette godt med for min del. Derfor må jeg anbefale dette videre.   LYKKE TIL!  

 

                    6) (relatert til Sørøya)

                    Under fiske på Sørøya, viste det seg raskt at å benytte en 400gr. Svenskepilk var like effektiv som  bruken av en gummijigg (sjadd) etter stortork. Men skulle man ta KVEITA, var det helt klart en stor fordel å     benytte seg av disse gummifiskene som svenskene elsker å bruke. Riktig nok er det siste valget litt lettere å bruke i vannet da armene kan bli litt i lengste laget utover i uka ved pilking med 400 gr. bly, men jeg sverget likevel til Svenskepilken da jeg fisket etter stortorsk! Følte at jeg fikk bedre kontakt med fisken og at den satt bedre da!

                         Kopi fra NORDIC SEA ANGLING sin dagbok:    -  Den enda norrmannen som är här uppe nu satte annars oss svenskar på plats.... Odd Larsson fick 2 fina torskar på 22,4 + 20,6 kg på det klassiska norskbetet "Svenskepilk".